vineri, 19 mai 2023

Rafael Nadal a anunțat că se retrage...

 

„Este imposibil să particip la Roland Garros. După mulți ani, nu voi putea fi acolo. Nu este o decizie luată cu mintea, ci de corpul meu. (... ) Nu știu ce se va întâmpla anul viitor. Nu știu dacă voi putea fi competitiv în turneele majore. E complicat după o pauză atât de lungă (...) Nu sunt genul de om care să ofere o dată exactă. O să fac ce simt că e mai bine pentru corpul meu și pentru sănătatea mea dar cel mai probabil, 2024 va fi ultimul an în circuit
 ...deci cel puțin pentru tot restul lui 2023 și în perspectivă un 2024 ca "farewell tour".

Nimic de mirare pentru cine a urmărit cum Nadal efectiv s-a chinuit la ultimele turnee jucate, fiindcă vârsta si accidentările nu iartă nici măcar legendele tenisului.

Ce nu înțeleg este de ce nu îl copiază și Djokovic, care de asemenea "scârțâie" vizibil în ultimul timp . De unde ambiția asta, cam prostească, de a avea numărul mai mare de Grand Slams câștigate ( momentan ambii sunt la 22, cifra enormă aproape imposibil de egalat )

Pe urmă, nu înțeleg nici tsunami-ul de " Of, vai, Roland Garros-ul nu va mai fi ce-a fost !" De ce ? Nu v-ati plictisit în ultimii 10-15 ani de aceleași fețe pe Chatrier în fazele finale, nu vrea lumea o schimbare ?

Și răspunsul este... nu. Lumea crede că marii campioni ar trebui sa moară pe teren, eventual live la TV.

Însă nu e și cazul meu. Rafa, Nole mergeți acasa la familii și copii, vedeți-vă de viețe după glorioasele cariere, urmați exemplul Federer  : un campion viu retras în glorie e de preferat unuia într-un scaun cu rotile sau, Doamne fereste, mort...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu