joi, 11 mai 2023

End of story : CSA Steaua, minimum încă un an în liga secundă

Modificarea Legii Sportului, propusă de Vasile Dîncu, în urma căreia cluburile de drept public ar fi obținut dreptul de a participa în ligile profesioniste, primise marți aviz negativ din partea Consiliului Legislativ, iar miercuri a apărut motivarea deciziei.
În ceea ce privește finanțările acordate de instituțiile publice cu scopul de a investi în sportul de performanță, semnalăm că o astfel de finanțare este susceptibilă să fie considerată ajutor de stat în sensul art. 107 alin. 1 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE) și, pentru a nu fi acordat ilegal, trebuie să poată fi justificat în temeiul art. 107 alin 3 din tratat. Potrivit Comisiei Europene, promovarea sportului poate constitui un obiectiv de interes comun în sensul art. 107 alin. 3 lit C din TFUE atât timp cât este sprijinit sportul de amatori și nu activitățile sportive profesioniste.
Nu e ca și cum nu aș mai fi scris de 1001 de ori, dar gheneralii talpanului APV-ist din Ghencea ( care cu tupeu cere iarăși gradul de general )  nu vor să le fie luată jucăria aka stadionul construit de stat din bani publici.
Așa că minimum încă un an vor juca tot la matineu pe un stadion populat de nimeni...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu