marți, 8 noiembrie 2022

Românii vor ca Ucraina să cedeze teritorii pentru stoparea imediată a războiului ?!

Un sondaj național finanțat de ambasada SUA și realizat de LARICS în perioada 29.09. – 10.10. 2022 , prezentat în cadrul Barometrului de securitate pe 2022,  eveniment la care a participat și un reprezentant al președintelui Iohannis, consilierul Constantin Dudu Ionescu : 
  • 70,5%, vor ca războiul să fie oprit chiar și cu cedarea de către ucraineni a unor teritorii, în timp ce doar 28,2% vor ca războiul să continue pînă la înfrîngerea Rusiei. 
  • 77,1% dintre români consideră că la noi se acordă prea multă atenție războiului din Ucraina și prea puțină atenție problemelor cetățenilor
  • 82,3% dintre români cred că după război situația României va fi mult mai proastă, mai proastă ori la fel, în timp ce 18% cred că va fi mai bună. 
  • Încrederea românilor în SUA a scăzut de anul trecut de la 39,3% la doar 11,5%, în Germania de la 35,4% la doar 8,4%, în Franța de la 29,1% la doar 6,2%, în Moldova de la 18,4% la doar 7,2% 
  • 35,3% cred că UE ar trebui să devină mai degrabă o uniune a națiunilor cu mai mult autonomie s statelor membre, 10,6% cred că ar trebui să se desființeze, 32,4% să rămînă ca pînă acum, în timp ce doar 21,3% vor ca UE să aibă mai multă putere 
  • 47,7% cred că facturile uriașe la energie sunt din vina conducătorilor, 28% din vina politicilor verzi ale UE și doar 23,9% din cauza războiului din Ucraina. 
  • 71,1% dintre români nu au încredere în Zelenski, iar 74% nu au încredere în Joe Biden. Doar 58,3% își manifestă neîncrederea în Regele Charles. 
  • 87,1% dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.
În opinia lui Constantin Ionescu, rezultatele sondajului au fost influențate de războiul din Ucraina ( ceea ce ar fi putut afirma și un oarecare cu 3 clase )
"Lucrurile nu sunt chiar atât de tragice. Războiul este cel care generează toate lucrurile astea, toate rezultatele, inclusiv ale sondajului. Problema este dacă noi suntem suficient de hotărâţi să acţionăm în cercul nostru de influenţă şi să punem lucrurile în interiorul ţări acesteia în ordine, astfel încât să fim, de ce nu, a şasea, a şaptea ţară din această Uniune din care facem parte cu mândrie"
Ce să mai spui ? Succes deși mi-e tare teamă că, dacă tendința rămâne aceeași, la rezultatul viitoarelor alegeri...nici nu vreau să mă gândesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu