duminică, 13 noiembrie 2022

Pol "suveranist" de AUR în 2024 ?

 

La ora actuală Viktor Orban, premierul Ungariei - lider FIDESZ, Giorgia Meloni, premierul Italiei - preşedinta partidului Fratelli d'Italia, sau Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului conservator polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), se numără printre liderii cei mai vocali care promovează și susțin suveranismul în Europa. 
La noi, ultimii pe listă ca de obicei, s-a trezit și Georgică Simion care pe 2 noiembrie  a condus la Parlament conferinţa  "Suveranitatea azi!" ( organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare "Mihai Eminescu", condus de senatorul AUR, Claudiu Tîrziu )  sau  în week-endul 12-13 noiembrie  conferința internațională ”Acea Europă în care credem”( foto ) eveniment cu tot felul de invitați pestriți.
„Noi avem în lucru crearea unui pol în vedere alegerilor din 2024. Ne-am întâlnit cu cei de la Alianța Național Țărănistă condusă de Radu Ghidău și președintele Partidului Republican, Marian Cucșa. Acest pol va îngloba pe lângă partide și asociații civice și personalități, dar nu va pot da mai multe detalii referitoare la persoane sau entități pentru că nu am acordul lor”
S-ar mai baga în ciorba asta și Coaliția pentru Națiune, condus de Dan Chitic, Națiune Oameni Împreună (NOI) - Viorica Dăncilă , Alianța pentru Patrie - Codrin Ștefănescu, Alternativa Dreapta (care au plecat din AUR), Partidul Neamul Românesc - Ninel Peia...
... și renunț să îi mai enumăr din scârbă. 
În fond, nici n-ar avea rost  fiindcă după 30 de ani românii nu par a fi învățat că trăiesc după cum votează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu