vineri, 26 august 2022

Hagi vs banii corporațiilor : "Gică, ai grijă ce-ţi dorești!"

"Multinaționalele trebuie să resusciteze sportul românesc, nu Primăria, nu Consiliul Local, care trebuie să facă infrastructura și să renoveze tot ceea ce a lăsat în 1990 fostul regim. Societățile care fac miliarde în România să vină să cumpere cluburi, să facă bugete foarte mari pentru că produc bani în România. Nu suntem doar o țară de consum. Să facă Guvernul o lege: 1, 2 sau 3% din cifra de afaceri"- Hagi, antrenor-patron

Ma bucur că n-am apucat să comentez declarațiile tip "discurs-manifest"  date de Hagi despre banii corporațiilor pe care le ( îi ) așteaptă  în fotbal, le-am auzit live și m-au cam mirat, dar vă las să-l citiți pe Radu Naum, angajat DigiSport & blogger GSP, unul dintre foarte puținii jurnaliști care știu ce scriu și o fac tare bine .
În fine, când un investitor preia o echipă, adio management după ureche! Adio independenţă! Hagi e obişnuit să facă tot la clubul lui. Dar dacă o companie cumpăra Farul nu va accepta să dea banii şi să nu spună pâs. Ar fi de acord, oare, cu repatrierile legiunilor de jucători eşuaţi ? Viziunile antrenorului ar prevala asupra balanţei P&L? Cifrele de afaceri mari vin la pachet cu reguli şi dinamici care zguduie. Nu mai bine ar fi invers, fotbalul să se reformeze, să se parfumeze şi mai apoi să întindă mâna? Să spună o poveste, vorba lui Dinică. Să ademenească, nu să facă o românească. Altfel, furtunile vor veni şi vor trece. Şi tot secetă.

Când am scris că am tot respectul pentru fotbalistul-legendă Hagi dar nu și pentru patronul Hagi lumea s-a cam supărat, de asemenea când am scris că antrenorul Hagi a refuzat echipa națională pretextând că e patron, iarăși mulți au tăcut înghițind gălușca în sec. Acum, alte idei : statul să le faca stadioane, multinaționalele să asigure bugetele ( nu mult 20-25 milioane l-ar mulțumi ). Atunci rolul patronilor care ar mai fi, doar să încaseze banii din vânzări ?!

E bine că Naum ridică nițeluș cortina : împăratul-rege Gica e cam gol...

P.S.

Am descoperit că TRU încă mai compune chestii pe blogurile GSP, unde scrie atâtea prostii încât râd și curcile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu