miercuri, 7 octombrie 2020

O altă abordare legată de sport în București și în România ar fi greșită ?

Cred că în România nu sunt multe domenii în care activăm la nivel de excelență și unde facem asta ar trebui să ne îngrijim de acest domeniu. De aceea, o altă abordare legată de sport în București și în România ar fi greșită” - Adi Vasile antrenorul echipei de handbal fete CSM Bucuresti

Interesanta declaratia omului dar lesne interpretabila in defavoarea lui.

Sigur, pentru handbalul romanesc CSM este un fel de Real Madrid numai că problema aici este alta : chiar daca a câștigat cam tot, echipa asta nu produce bani, si atunci nu vad logica sponsorizarii doar de dragul de a avea o echipă de handbal in top.

Clubul CSM București a avut pentru sezonul 2019 - 2020 un buget de aproximativ 3,5 milioane de euro din care cei trei sponsori: Engie, Novatik și Unibet venind cu o sumă de aproximativ 280-350 mii de euro, deci cam 10%. Evident ca in marea majoritate bugetul a mers catre salarii. 

Dar am privit in ultimele sezoane la Digisport evolutiile fetelor in CL si nici macar una dintre adversare nu era sponsorizata masiv de vreo primarie. ETO Audi Győr, de ani buni regina absoluta a handbalului feminin, este ( sau era ) echipa cu cel mai mare buget din Champions League, situat între 4,5 - 6 milioane de euro din care de la autoritățile locale aproximativ 1 milion de euro, deci 75%  bani privati

Cat despre domeniile de excelenta de care pomenea antrenorul, ce-ar fi sa ne  uitam daca in ultimii 4 ani s-a miscat ceva la noua sala polivalenta promisa ( apropo, Gyor are una noua ) de generoasa primarita-zero sau de ce sume a beneficiat invatamantul si nu bisericile ?

Putina decenta n-ar strica dom' Vasile chiar atunci cand va aparati...salariul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu