joi, 13 ianuarie 2022

Dupa 2 ani cu covid-19 : dubito ergo cogito, cogito ergo sum


Cam orice grafic consultați el va arăta o evoluție covid-19 în clasicul "dinte de fierăstrău",  nu despre asta am o nelămurire care se cam îngroașă în ultima vreme, dar o voi exprima la final.

Definit dupa apariție ca o "gripă"  mai agresivă, o evoluție rapidă pe plan mondial a trecut-o la nivel de "pandemie" , numărul îmbolnăvirilor și deceselor puse pe seama virusului a crescut nonstop și în 2020 au apărut lock-downs peste tot în lume ca unica metodă de stopare. Cum la finalul lui 2020 au apărut vaccinurile, mai multe de la diverse societati,  Pfizer ca lider , lumea a răsuflat ușurată : e gata, așa se va termina.

Totuși 2021 a trecut , în 2022 vedem alte grafice care ne arata aproape 7 miliarde de doze administrate global, 46.5% din populație vaccinată cu cel putin o doză și 2.9 miliarde de persoane au fost vaccinate complet ( între timp apărând și 2 boostere la doza originală ) , ceea ce reprezintă 35.3% din populația globului, dar iată că nici vorbă de vreun final dupa un an de vaccinări. În 2022 vedem rasarind  variantă dupa variantă , ultima Omicron "valul cinci"  fiind clasificată din nou ca o ... gripă mai agresivă ?!?

Atunci mă întreb ce e cu frenezia aceasta de vaccinuri booster ( e deja anunțat un al patrulea ) daca nu au succes și o data la 3-4 luni apare o  alta mutație ? Ce este cu frenezia  - care în unele țări a devenit chiar paranoia -  de a clasifica cetățenii în vaccinați / ne și de a recurge la discriminări ( am vazut deja arestari pe stradă în Australia ! ). Cui prodest ?

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

De aceea întreb, nu dintr-o postură "anti" ci doar sceptică  : a luat-o lumea razna sau asistăm la cu totul altceva ? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu