luni, 20 decembrie 2021

Un caz oficial de transgender la Iași : o femeie cere instanței să fie declarată bărbat. Pro sau contra ?

 O absolventă de universitate s-a adresat unei instanţe pe motiv că s-a născut într-un corp greşit. Practic, ea este trecută în actele oficiale ca femeie, dar gândeşte şi trăieşte ca un bărbat deci solicita astfel să îi fie schimbat sexul, oficial, şi să devină persoană masculină şi în faţa oamenilor, nu numai în forul interior. Ea/el a cerut instanţei din Iaşi să îi fie protejată identitatea.
„Este primul caz de acest tip în cadrul instanţelor ieşene, şi printre puţinele cazuri la nivel naţional. Este important ca cei aflaţi în astfel de situaţii să îşi cunoască drepturile şi să le şi fructifice pe calea justiţiei” - avocata Gianina Vera Poroşnicu, cea care o va reprezenta în faţa judecătorilor.

In afara faptului ca va face deliciul tabloidelor multa vreme, oricat ar dori judecatorii nu vor reusi sa ii protejeze identitatea si perrsoanele implicate in proces in frunte cu avocatele, fireste, vor deveni vedete.

Totusi ideea e simpla : de ce nu i s-ar aproba cererea ? Uite, chiar nu vad motive dar recunosc ca nu am notiuni de drept. Deci...? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu