joi, 26 martie 2020

În cât timp cred dr. Victor Costache, ministrul Sănătății, și primarul general Pandele Firea că pot testa anti-covid19 TOȚI bucureștenii ?

”Vrem sa se testeze toata populatia Bucurestiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door , dupa modelul Coreei de Sud. Este foarte important sa facem milioane de teste”
Serios vorbind, nici ca banc de autobaza nu e destul de buna ideea izvorata din mintea lipsa a epidemioloagei de renume mondial Pandele Firea si anuntata fireste la Latrina 3.
De ce a pus botul ministrul la asemenea aberatie ? Habar nu am, intrebati-l. Dar e doar o alta tampenie crasa lesne demonstrabila matematic.
De la 20 ianuarie, când a izbucnit epidemia, sud-coreenii au testat peste 250.000 de oameni , asta în condițiile în care sunt #1 in lume în ceea ce privește testarea în masă, sunt foarte rapizi și iau testarea foarte în serios, dar, realist vorbind, chiar și la o capacitate de testare de 10 ori mai mare decât a României astăzi, sud-coreenii au testat cam o zecime din populația Bucureștiului în două luni de zile.
In toata Romania, in acest moment, pot fi procesate aproximativ 1.000 de teste. Cat le va lua sa inceapa, sa zicem,  doar cu cei 450,000 din grupa de varsta peste 65 de ani cum deja a anuntat habarnista Firea ?
Restul e doar, asa cum ziceam, matematica si SF.
As for me, nu coronavirusul ma sperie grav ci prostia crasa vecina cu indolenta criminala a conducatorilor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu