vineri, 13 ianuarie 2023

Nistorescu vs Țiriac : amurgul bunicuților

Ion Țiriac rîde și, într-un fel, se laudă că a păcălit sistemul comunist. Mă tem că ar trebui să vedem dacă nu cumva a păcălit și democrația și economia de piață ! (...) Cum a păcălit Ion Țiriac regimul comunist și pe Ceaușescu rămîne destul de neclar. (...) Ion Țiriac așa neșcolit cum este nu-i totuși un prost. 

Ce l-a apucat pe nea Cornel - 74 de ani - să se ia de nea Ion - 83 însăiland 1001 de istorioare cu-despre-securiști, ba chiar publicându-i și un "angajament" din 1963 ?
Nu știu, cert este însă ca singurul prost din articol pare autorul care ( se preface că ) nu știe cum " a păcălit Ion Țiriac regimul comunist "
Simplu nea Cornele, notează : Ion Țiriac a fost prieten și intim de casă cu Ion Gheorghe Maurer, al cărui nume l-ai trecut sub tăcere.  De altfel legenda spune că Țiriac și-ar fi ras celebra mustață în urma unui pariu între ei, la o vânătoare, pasiunea comună.



Sau dacă Nistorescu Cornel știa ( ca toți românii ) acest secret al lui Polichinelle,  articolul e doar o comandă de la Jean Maurer care de ani mulți îl atacă pe Țiriac peste tot, pe unde poate... 


Ce zici nea ziaristule, pariem ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu