joi, 1 septembrie 2022

De ce ar mai fi careva fanul FCSB ?

Mărturisesc că nu înțeleg fenomenul : de ce unii încă mai susțin Faci Ce Spune Becali, ba chiar merg pe stadioane, uneori cu zecile de mii. 
Pe alții, da, desigur
 
  • - pe frumoșii nebuni rapidiști pot să îi înțeleg perfect, după 100 de ani de istorie zbuciumată a ieșit soarele și pe ulița Giuleștiului.
  • - pe dinamoviștii care suferă de 2-3 ani cea mai crâncenă și neagră perioadă, acum în Liga a doua ( alături de steliștii din Ghencea) de asemenea îi înțeleg, suferă dar speră la o iluzorie revenire rapidă pe prima scenă.
  • - steliștii CSA din Ghencea, de care își bat joc generalii care nu vor promovarea ci doar stadionul cel nou,  sunt și ei o gașcă ciudată dar micuță,  de cartier, îi înțeleg și pe ei, se distrează la iarbă verde pe gratis.
  • - de oltenii care se înjură cu mare poftă prin Banie, împărțiți între două echipe, la fel, patriotismul local, chiar dacă uneori prostesc, lucrează mereu.
  • - chestie valabilă și în cazul clujenilor, cu specificația că una dintre echipe are sponsori suspect de dezinteresați de banii proprii și cealaltă e la mâna primăriei.
  • - plus încă 1001 de exemple, arădeni, ploieșteni, etc, nu mai zic de maghiarii secui, mai nou tari și la fotbal pe forinții lui Orbam Viktor. 
Dar ce îi mână pe stadioane pe fanii FC Gigi ? Mister total.
Echipa are un patron-antrenor-scouter puțintel ciudat care a declarat public că nu vrea performanță ci doar bani, echipa nu are un stadion propriu și joacă pe unde poate, face transferuri haotice când visează Gigi și îl trezește din somn pe Meme și se chinuie undeva pe la subsolul clasamentului*. 
Însă este un permanent și suculent subiect pentru presa sportivo-tabloidă. Bref : FCSB e un fel de echipă de HatTrick dar în real life cu  real money.
Întreb din pură curiozitate : de ce tu că fan ai scoate bani din buzunar ca să susții așa ceva ?...

* Pariez cu oricine că anul ăsta FC Gigi va juca în playout. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu