luni, 19 septembrie 2022

Ce sens mai are o anchetă a BOR dacă Visarion Alexa și-a recunoscut fapta ?

Preotul Visarion Alexa - 46 de ani de la Biserica Pogorarea Sfântului Duh a fost plasat sub control judiciar 60 de zile, după ce o femeie de 37 de ani l-a acuzat că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei. 
Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că preotul și-ar fi recunoscut fapta în timpul audierilor si că ar exista mai multe plângeri asemănătoare împotriva lui Visarion Alexa. Între timp, reprezentații BOR se arată șocați și anunță o anchetă „independentă” la Arhiepiscopia Bucureștilor...
'Arhiepiscopia a confirmat ca luni va începe ancheta acestui caz nesfârșit de trist. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este suspendarea de la slujirea preoțească''- Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR.
”Nădăjduim să fie o simplă acuzație, o neînțelegere, fără a avea un fundament real”- preotul Ștefan Zară, consilier cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor
Mi se pare un caz "nesfârșit" de simplu și m-ar interesa doar dacă domnii preoți Bănescu și Zară comunica între ei măcar din când în când.
În rest nu-mi fac griji, se va așeza o batista groasă pe țambal scandal, aceasta fiind o metodă verificată a bisericii ( nu neapărat ortodoxe, catolicii sunt maeștrii  ai genului )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu