joi, 10 martie 2022

Andrei Pleșu și occidentul vs Putin

Trăim acum o pandemie care s-ar putea diagnostica drept o prăbușire planetară a IQ-ului, pe scurt, o pandemie de prostie. (...) E vorba de un sens de imperialism rusesc care face ca un personaj ca Putin să fie absorbit și asumat până la urmă. Dacă nu se întâmplă ceva în Rusia, el nu poate fi oprit din afară. Mijloacele pe care le folosesc occidentalii, Statele Unite pentru a încerca să îl potolească, sunt absolut ridicole
Eu i-aș aduce nițeluș aminte d-lui Pleșu că Occidentul a închis ochii și la holocaustul lui Hitler, despre care  nu știa nimic chiar dacă strigătele de ajutor se publicau peste tot inclusiv în presa SUA prin anii '40 -'42, când fabricile morții deja functionau. 
I-aș mai aduce aminte și că deutscher intelligenz din acele vremuri nu era cu nimic mai prejos, ba chiar  surclasa intelighenția putinistă , și de asemenea s-a tăcut masiv, pretextându-se neștiința. 
Cât despre mijloacele absolut ridicole prin care încearcă Vestul să potolească un dictator dezaxat, as întreba dacă  finul filosof Pleșu are alte soluții n-ar putea să ni le împărtășească ?  
Altfel, cu regret vorbim doar de o  cozerie amabilă la o bere...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu