vineri, 18 martie 2022

Dinamo va dormi liniștită încă un sezon : primarul din Clinceni a anunțat că echipa nu poate lua licența pentru Liga 1

"Nu avem nicio șansă. Nu avem timpul necesar pentru licențiere. Dezastruos! În ultimii trei ani, Academica Clinceni a avut un deficit financiar de 300.000 de euro pe care nu a reuşit să-l acopere din alte surse în afara drepturilor TV. Ar fi trebuit alte surse sau bani sau de la bugetul locul. Dar noi nu am venit cu niciun ban de la bugetul local, pentru că noi suntem o localitate mică, fără putere financiară de a susţine fotbalul" - Budeanu Adrian , primar 

În concluzie, după Mediaș știm deja si a doua retrogradată direct, Clinceniul așa că Dinamo a mai scăpat un an, nu cred sa aibă vreo problema la barajul în care încă nu știe cu cine va juca dar nivelul ligii secunde e mult, mult inferior.
Ideea e alta : în fotbalul nostru există doar 7-8 cluburi profesioniste susținute , mai greu sau mai ușor, de patroni privați, restul sunt sponsorizate de ambițiile unor primari. Dacă la fel ca în campionatele civilizate s-ar cere cluburilor înaintea sezonului o dovadă - garanție bancară ca posedă suma pentru un an, cred că doar 7-8 ar reuși să o aducă și atunci, de ce ne încăpățânăm sa avem 16 echipe, doar pentru ca TV acoperă banii restului și vrea cât mai multe transmisii ? În cazul acesta de unde să răsară valorile, cum să redresezi fotbalul ? 
Dar pe cine să întrebi, pe un Burleanu & Co care se visează stăpânii non-valorilor din FRF pe viață ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu