joi, 8 iunie 2023

Aleph News aka Sârbu Adrian „Mai vreți și salariu? Sunteți varză!”

Pe baza mărturiilor a cel puțin 14 foști angajați, o investigatie realizată de Andra Mureșan în cadrul unui curs la Facultatea de Jurnalism, Universitatea București pe care HotNews a considerat-o ca fiind de interes public și a hotărât să o publice.
„Pe 15 aprilie ar fi fost zi de salariu. Spun ar fi fost, pentru că este 17 și nu am nici salariu, nici vreo explicație. Și nu sunt singurul angajat care este în această situație.”
Așa începea un mail trimis de jurnalista Andreea Olteanu de la televiziunea Aleph News, condusă de omul de afaceri Adrian Sârbu, colegilor din redacție și șefilor pe 18 aprilie 2021. La acel moment femeia lucra de aproape un an în cadrul trustului de presă, iar de aproape două luni nici ea, și nici ceilalți jurnaliști nu își primiseră banii. Gestul avea să o coste fiindcă la o jumătate de oră după trimiterea mailului, Olteanu era scoasă de pe toate grupurile în care comunica cu colegii, fără să i se spună de ce, iar în ziua următoare, printr-un mail, afla că era dată afară
E lunga dar merit citita toata investigația in care Andra Mureșan dezvăluie cum își trata Adrian Sârbu subalternii, care erau concediați sau batjocoriți public dacă îndrăzneau să-și ceară salariile. 
Bref : o mizerie de om produs al unei unei generatii de presa ajunsa o scursura ( vezi colegii din alte televiziuni )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu