joi, 1 iulie 2021

O lecție pentru Gigi - cum se fac banii adevărați în fotbal : Jadon Sancho

 

  • In 2015, la 14 ani Jadon Malik Sancho a ajuns de la Watford la Manchester City pentru aprox. 66,000 £
  • In 2017,  Jadon a semnat cu Borussia Dortmund pentru aprox 8 milioane £, unde a adunat 137 de meciuri , a marcat 50 de goluri și a oferit 64 de assist-uri.
  • In 2021, Manchester United l-a achiziționat cu 90 de milioane de euro plus bonusuri


Bref : în 5 ani de la zero la 100 de milioane. 

Sigur că nu sugerez vreo comparație între afacerea lui Becali pretențios intitulată "clubul de fotbal" FCSB ( fără stadion, fără palamares, fără un nume normal, fără nimic,  doar o tarabă de vînzări / cumpărări ) și cluburile serioase din Germania sau Anglia. Dar aceasta este doar una dintre explicațiile simple pentru care ne bălăcim în mediocritate și ne batem cu Armenia sau alte "valori" de genul ăsta în fotbal : ne mulțumim cu puțin și considerăm că mari "promisiuni"  jucători binișor trecuți de 24 de ani. ( Nu e o comparație cu Ianis Hagi, sub nicio formă ) .

Oricum despre transferul lui Jadon Sancho la Manchester United aș mai aștepta până să mă pronunț fiindcă eu nu cred că de el era nevoie în schema lui United. 

Concitadina City l-a cumpărat pe Jack Grealish,  noua stea a Three Lions,  Chelsea & Liverpool nu vor sta nici ele degeaba, așa că mai vedem ce  va aduce sezonul următor, piața transferurilor abia s-a deschis...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu