vineri, 9 iulie 2021

Fairplay is not coming home, it left England for good

O lume murdară, politică și falsă în care prietenia, corupția, loialitatea și naționalitatea joacă un rol important. Fotbalul vorbește despre fair-play și respect, unde regulile sunt aceleași pentru toată lumea, dar când vine vorba de arbitraj, totul se întâmplă în camere obscure, cu agende politice - Jonas Eriksson, fost arbitru UEFA

 

Ce am putut vedea zilele acestea pe Wembley sau chiar la Wimbledon mi-a lăsat un gust amar. 

În "templul tenisului" au fost  fluierați copios adversarii britanicilor și greșelile "inamicilor" au fost aplaudate entuziast în vreme ce eroilor locali li s-a cam permis orice. În "templul fotbalului" a fost fluierat imnul Danemarcei, portarului Schmeichel  ( de la Leicester ! ) i s-a pus un laser în ochi înaintea penalty-ului inventat și tot fanul s-a bucurat isteric pentru hoția VAR la simularea lui Raheem SterAling într-un moment când pe teren se aflau două mingi ( ?!?).



 

Toate acestea unde ? În țara care a inventat cuvântul "fair play", acolo unde în Premier League, orice jucator simulează este pedepsit fiind fluierat 90 de minute la orice atingere a balonului ? Cu alte cuvinte hoția ( simulation = cheating = stealing ) este admisă ca bună dacă e în interesul națiunii ?!?

Goodbye forever "fanilor" englezi, arbitrilor* și UEFA care a incurajat asemenea mizerii.

Fairplay is not coming home anymore, it left England for good.

 

* Antrenorul  Danemarcei susținut de imaginile de mai sus : 

"Cu cinci secunde inainte ca Sterling sa alerge spre poarta era încă o minge pe teren. I-am spus celui de-al patrulea arbitru să ii spuna celui principal că sunt doua mingi pe teren..."

De prisos să amintesc că arbitrul de rezervă era Hategan Ovidiu , românaș  de-al nostru, care nu a scos un sunet pe temă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu