vineri, 9 decembrie 2022

Schengen ? Un șantaj pe față al Austriei

 Chiar dacă în discuție e Schengen, nu merită să stăm în genunchi - Blaga Vasile

Nu voi relua toate poveștile care au umplut online-ul ieri, ce s-a întâmplat în cazul #Schengen fiind o definiție de manual arătând tot ceea ce este în neregulă cu votul în unanimitate din Consiliu : o super-minoritate fără argumente a blocat o decizie pe care România și Bulgaria o meritau de atâția ani, sau pe românește, doi golani austrieci mințind de-a dreptul fără nicio jenă au blocat tot restul. S-a dovedit încă o dată că e nevoie de modificări ale Tratatului cât mai curând posibil. 

Ce a reușit această sculă a Moscovei numită Austria ? Fix ce a urmărit Putin : să scadă încrederea în UE și instrumentele ei. Recunosc că le-a reușit șantajul* șmecheresc. 

O reacție extrem de palidă a conducătorilor României, premierul recitând un text de pe niște foi și Iohannis postând pe Facebook ( batjocură la fel de mare ! ), mă face sa afirm doar atât : asta merită o țară condusă de niste impotenți incompetenți. 

Astea fiind zise,  puteți sa încetați cu înjurăturile online la adresa golanilor Nehammer & Karner , oricum Austria este pusă la zid de întreaga lume civilizată , cred că acest stat-marionetă corupt și ostil , amic al Kremlinului,  ar trebui pedepsit masiv și expulzat din economia României



Fiind însă foarte greu, un boicot al firmelor austriece începând chiar de azi ar fi un prim pas. 
Fuck off to Schengen, oh sorry,  verpiss dich Österreicher !

P.S.*

De ce santaj ? Fiindcă Austria cerea amânarea votului cu 3 luni
De ce fix 3 luni ? Fiindcă în 2023 se poate ridica licența OMV dacă nu începe investițiile în platoul Neptun și OMV nu are bani. 
Simplu : "ne ridicați licența - nu pupați Schengen". Șantaj pe față

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu