duminică, 8 octombrie 2023

Război total în Gaza : cum de nu știuseră serviciile israeliene ce se pregătește ?

"Asta este marea întrebare - cum au reușit când noi avem un serviciu de informații fantastic și bun. În urmă cu câteva zile, în cadrul Guvernului, toți șefii de informații au spus că nu sunt probleme în Gaza și nu vor fi. Deci, a fost o surpriză mare. Nu au reușit serviciile de informații să își facă treaba. Deocamdată, se tace. Fiindcă în război trebuie să taci și să faci. După război, vor începe luptele între partide. Serviciile de informații de la noi au primit o lovitură mare" - Herman Berkovits, medic și prieten al lui Benjamin Netanyahu
 

Prima întrebare ciudată este chiar cea din titlu. Cum,  nici Shin Bet, serviciul de informații interne israeliene, nici Mossad, agenția de spionaj extern și nici toate Forțele de Apărare ale Israelului nu au reușit să prevină dezastrul venit din Fâșia Gaza când serviciile secrete israeliene au de ani buni agenți infiltrați în interiorul grupurilor militante palestiniene, precum și în Liban sau în Siria, cum ?!
A doua ar fi : ce nebun a putut pune la cale un atac atroce asupra unor civili ( răpiri de femei și copii, crime sau violuri ) când știa bine că Israelul are capacitatea nu numai să taie oricând apa și lumina în Gaza sau și mai simplu să o prefacă într-un câmp pustiu, cat de nebun sa fii ?

 

Nu cred ca vom afla prea curând dar când pui cap-la-cap bine-cunoscutele legături dintre Rusia - Iran -  Hamas parcă începi să nu te mai miri fiindcă, iată cum atenția generală s-a mutat rapid de la războiul din Ucraina. 
În plus, Netanyahu, cel extrem de contestat în ultima vreme, știe că frica e instrumentul cel mai bun pentru a stăpâni masele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu